Туристическа истерия в испанското село на смърфовете

Още по темата

Спомняте ли си лентата „Смърфовете”, която излезе през лятото на миналата година. В него певицата Кейти Пери озвучаваше една от героините, но по-интересно беше решението испанското селце Хускар да бъде избрано за място на снимките. Въпросното селце има едва 200 души население, но за целта беше боядисано в синьо. Това провокира огромен туристически интерес – около 125 000 туристи са отскочили до Хускар след поразителната му промяна преди 9 месеца.

„Броят на посетителите не намалява. С изключение на студените зимни дни селото продължава да предизвиква голям интерес“, заяви кметът Давид Фернандес Тирадо, според когото бизнесът процъфтявал в резултат на големия интерес към селото, включително магазините за сувенири и ресторантите. Жителите на селцето гласували да запазят отличителния цвят на къщите си през декември м. г., след като разбрали туристическия потенциал от новия му изглед.

Те трябвало да потърсят специално разрешение от местните власти и от местния архиепископ, тъй като дори църквата била боядисана в синьо. Преди това къщите били в типичния за Андалуската област бял цвят.

 

Етикети:

1 коментар

Остави коментар