Храни, които бързо ни зареждат с енергия

Още по темата

Има моменти, когато ни се иска да се заредим с енергия. Това е важно и за сегашните моменти, когато ни мачка пролетната умора. Но важи и за случаите, когато сме решили да се посветим на малко фитнес или друго натоварване. В същото време не трябва да сме преяли и да ни е тежко, разбира се. В такива моменти специалистите препоръчват следващите 3 храни:

* Овесени ядки

Възможна причина за умора, слабост или затруднено концентриране може да е липсата на някой от В витамините. Те не само регулират мозъчната функция, но също така помагат на организма да превръща въглехидратите в глюкоза, която го зарежда с енергия. Добър източник на В витамини е овесената каша, която действа много добре срещу умората.

 

* Шоколад

Освен че намалява риска от сърдечни болести и появата на бръчки, натуралният шоколад повишава настроението и дава енергия. Шоколадът съдържа много химикали, които зареждат с енергия, включително theobromine (стимулант, който влиза в състава на много енергийни напитки) и кофеин.

* Цвекло

Цвеклото снабдява организма с много полезни вещества, включително с дълготрайна енергия. То е с високо захарно съдържание, от което организмът бързо получава прилив на енергия. Освен от захарта енергията се повишава и от съдържащите се в цвеклото магнезий, желязо, витамин С и нитрати.

 

Етикети:

Остави коментар