Естествена красота? Да и то с храна, а не с козметика

Естествена красота? Да и то с храна, а не с козметика

Още по темата

Коя е по-по-най красива. Жените обичат да се съревновават, но единствения верен отговор е, че „Тя“ е най-красива. Разбира се изискванията към женската външност в последните години започнаха да стават все по-критични, а с това и верния отговор става все по-труден. Днешната медицина дава възможност на жените от година на година да изглеждат все по-прекрасни. За жалост обаче, понякога се прекрачват границите на разумното поведение, а наложилите се стереотипи в нашето общество, принуждават нежния пол да се измъчва с диети, да прекалява с козметиката или да тренира до изтощение във фитнес центъра.

Малко диета

Диетолозите, обаче твърдят, че не козметичните салони правят красотата. Тази функция е отредена на здравословната храна, която съдържа необходимите витамини, полиненаситени мастни киселини, полифеноли и други. Когато съхраняваме и обработваме продуктите, значителна част от витамините се губят само след едно денонощие, прекарано в хладилника, от 30% до 50% от полезните вещества в зелените салати изчезват, а топлината при готвене унищожава повечето витамини в продуктите.

Манията здравословно хранене

Светът е обхванат от идеята за здравословно хранене, която е съпътствана с голямата заблуда, че балансираното меню е достатъчно, за да набавим на организма си необходимите. За съжаление вече не е така. Поради новите технологии, прилагани при отглеждането на зеленчуците и плодовете през последните години, техният качествен състав, определян от витамините и минералите, коренно се е променил.

Етикети:, ,

Остави коментар