33% вярват, че можеш да се влюбиш в повече от един едновременно

Още по темата

Чели ли сте романа на Джек Лондон „Малката стопанка на голямата къща”?! От там изскача един въпрос: възможно ли е една жена да обича повече от един мъж едновременно. Сигурно имате свое мнение по въпроса, но британско проучване доказва, че  33% от хората са убедени, че човек може да е влюбен в повече от един човек едновременно.

Интересно е, че според изследването човек се влюбва средно четири пъти в живота си. 75% от участниците в допитването признали, че са се влюбвали поне веднъж още преди да навършат 20 години. Изследователите установили още, че средностатистическите жители на Острова създават семейство на 27-годишна възраст. Но над 40% от анкетираните признали, че са избрали „второто качество“, защото човекът, с който в крайна сметка създавали семейство, не бил този, към когото изпитвали най-силни чувства. 61% от участниците в допитването споделили, че съжаляват, че са оставили „единствения/единствената“ да си отиде и са създали семейство с друг човек.

Изследването сред 2000 британци на компанията Opera North показало, че 33% от анкетираните сключили брак с първата си любов. Оказва се също така, че 41% от британците са се влюбвали в човек, в когото не трябвало да се влюбват, като близо половината признали, че това им се е случвало повече от веднъж. Но 77% смятат, че на чувствата не може да се заповядва.

 

Етикети:,

Остави коментар