Мъжете имат повече ползи от смесените приятелства

Още по темата

Жените прекарват повече време заедно в дамска компания, като обсъждат мисли и чувства (справка „Сексът и градът”), докато мъжете се събират в стремежа си да вършат някаква дейност заедно: спорт, общ бизнес. Това, което липсва на мъжа – възможността да споделя впечатления – той го намира и цени именно в компанията на жените. Затова силният пол извлича повече ползи от смесеното приятелство.

Е, и дамите не са за оплакване. Много често непрекъснатото дърдорене е изтощително. На някои жени пък им допада чувството на топлина и загриженост – все едно това е по-големият им брат. Да не забравяме, че подобно приятелство дава възможност на жените да разберат как разсъждават мъжете, което никак не им е безразлично.

В един от най-известните сайтове за запознанства на 80% от потребителите вярват в смесеното приятелство без секс. Те също обвиняват Адам, че е по-склонен към търсене на сексуален подтекст при запознанствата. Каквото и да си говорим, чисто платоническата дружба с противоположния пол е реалност и единствено от нас зависи колко такива приятели ще имаме.

Етикети:,

Остави коментар