Кивито – малко, зелено, полезно

Кивито – малко, зелено, полезно

Още по темата

Учудващ факт за някои е, че кивито е плодът с най-високо съдържание на витамин С, около 10 пъти повече от лимона.
„Плодът на здравето” е с т.нар. „отрицателни калории”, тоест организмът губи повече калории, за да го усвои, от колкото получава.
Малката витаминна бомба е силно препоръчвана от лекари след прекарани тежки инфекции и при проблеми с храносмилането. Също така, кивито регулира до голяма степен кръвната ни захар и се грижи за сърдечно-съдовото ни здраве.
За съжаление, екзотичният, тревистозелен плод крие и своите рискове. При прекомерна употреба може да се развие алергична реакция, характеризираща се със силен сърбеж в устната кухина, подуване на устните и езика. Хора, които имат проблеми с бъбреците или жлъчката, е добре да са по-внимателни.

Етикети:,

Остави коментар