Правилното хранене прогонва рака

Още по темата

Без съмнение най-сигурната профилактика срещу рак е здравословното хранене, твърдят учени. 35% от всички смъртни случаи могат да бъдат свързани с диетата, като едва след това с 30% се нарежда тютюнопушенето. Предлагаме ви кратък списък с храни, които са в състояние да предотвратят тази коварна болест.
– Карфиолът, зелето, брюкселското зеле и зелените листни зеленчуци съдържат антиоксидантите лутеин и зеаксантин, които активират дадени ензими, имащи за цел да неутрализират свободните радикали и канцерогените в организма.
– Киселото мляко с неговите пробиточини бактерии е сигурен помощник в борбата с рака. Доказано е, че благодарение на тези бактерии, то възстановява полезната чревна микробна флора и намалява опасността от развитие на онкологични заболявания.
– В състава на червеното вино и червеното грозде влизат полифенолите и ресвератролът, които блокират ензимите, необходими за растежа на раковите клетки.
– Богати на монотерпени, цитрусовите плодове стимулурат лимфоцитите при унищожаването на раковите клетки. Големите количества Витамин С, приети чрез плодовете, действат като естествени антиоксиданти.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар