С разпада на връзката си отиват и част от приятелите

Още по темата

Раздялата с един човек никога не е само и единствено с него. Особено ако връзката ви е дългогодишна. Според британско проучване поне осем приятели си отиват с „бившия/бившата”.

Причината е, че познатите вземат страна при раздялата и се чувстват неудобно да продължат приятелството си с човека, когото не подкрепят. Това е причина над 27 на сто от анкетираните да се опитват да запазят дадена връзка по-дълго, отколкото искали  – заради опасенията си относно влиянието, което раздялата може да окаже върху приятелствата им.

„Когато дадена връзка се разпада, неизбежно някои приятели биват засегнати от кръстосания огън, особено ако раздялата идва със скандал. Но докато сте съсредоточени изцяло върху партньора и разпадащата се връзка, е много вероятно да загубите и няколко приятели. Те може бързо да се отегчат от постоянното им поставяне между чука и наковалнята, особено, ако ги принудите да изберат страна“, казва Чад Шофийлд.

Осемте изгубени приятели обикновено са трима приятели на бившия партньор и трима общи приятели, с които партньорите са се запознали по време на връзката им. С другите двама са се познавали още преди началото на връзката, но те или са взели страната на другата половинка, или са се уморили постоянно да слушат за споровете.

От 2000-те участници в анкетата, които наскоро се разделили с партньор, 31% заявили, че съжаляват за действията си по време на раздялата заради последиците върху приятелствата им. 21% от анкетираните признали, че работели активно да настроят приятелите си на своя страна.

 

 

Етикети:,

Остави коментар