Храна, която топи годините

Още по темата

Доказано е, че хората, които залагат на растителните храни, са по-младолики. Ето какво трябва да хапвате по-често, за да държите старостта настрана:

Бадеми – заради високото си съдържание на витамин Е тези ядки от десетилетия се смятат за борци срещу следите на времето.  Бадемите са полезни за кожата, косата и ноктите. Тялото се нуждае от витамин Е, за да предпази клетките от свободните радикали. Хапвайте по шепа бадеми дневно и ще усетите разликата.
Орехи – тези ядки също са богати на витамин Е. Освен, че са полезни за мозъка, те и разкрасяват кожата. Изяждайте по една шепа и от тях.
Краставица – този воднист зеленчук е полезен за дехидратираната и уморена кожа. Може да си правите маски или салати – и в двата случая кожата ви ще има свеж и здрав вид.
Сусам – още един богат на витамин Е източник. Поръсвайте си салатите или го ползвайте като подправка в ястията.
Зелен чай – това е здравословна алтернатива на кофеиновите напитки, за които е известно, че вредят на здравия тен. Чаят е богат на антиоксиданти и много други полезни вещества.
Алое – сокът от алое е чудесно средство за подмладяване. У нас вече се продават и готови напитки с алое.
Вода – и накрая да не забравяме водата. Без нея кожата ви ще страда, а бръчките само това чакат. Пийте редовно вода, защото хидратирането е много важно за младостта на всички клетки в организма.

Етикети:

Остави коментар