Посетете реката, „от която никой не се е върнал“

Още по темата

Става дума за американската река Салмън, останала незасегната от влиянието на цивилизацията. Тя е най-дългата и най-живописната в щата Айдахо, наричана „Реката, от която никой не се е върнал“ от Луис и Кларк поради трудното преминаване през нея.

Ако искате речна одисея, това е мястото. Предстои ви пътешествие от 160 км, със 100 водовъртежа. Река Салмън тече през 52 000 кв. км дива местност, най-голямата федерално защитена територия в 48-те щата (без Аляска и Хаваите).

Заедно с рафтинга през Гранд Каньон, това е най-типичното американско речно приключение. Силно завихрени водовъртежи от клас І до V ви пренасят през великолепни скални клисури, покрай пясъчни плажове, на които да пренощувате в лагер, и естествени горещи извори, в които да понакиснете понатъртените от гребните лопати кости.

Гледки на мечки, речни видри, канадски муфлони, лосове и големи хищни птици са нещо обичайно, а рафтърите могат също да се отдадат на превъзходен риболов – легендарните кристално чисти води на Айдахо са богати на различни видове пъстърва.

 

Етикети:

Остави коментар