Поне 8 пъти на ден жените се оглеждат

Още по темата

Дори не става въпрос само за огледалото. Може да хвърлите поглед „как изглеждате” в отражението на витрините на магазините, в страничното огледало на колата, в слънчевите очила на събеседника ви, дори на екрана на монитора… Броят е поне 8 пъти на ден, твърди британско изследване, цитирано от в. „Дейли Експрес“. Една десета от участничките в допитването признали, че не могат да минат покрай кола, без да хвърлят поглед на прическата и грима си. 33% смятат, че изглеждат най-добре, когато се оглеждат в огледалото на собствената си баня, а една на всеки десет дами заявили, че огледалото в тоалетната на работното им място ги показва в най-лошата им светлина.

40% от жените дори имат любими огледала, които според тях ги представят по-красиви от другите, сочи допитването сред 2000 жени на компанията Simple skincare.

„Много жени имат забързан начин на живот, заради който постоянно са в движение, и искат да изглеждат в най-добрия си вид. Така че хвърлянето на бърз поглед върху външния си вид, когато имат възможност за това, е съвсем естествено. Важно е да проверявате външния си вид, за да увеличите увереността си“, отбелязва д-р Кристине Бунди от университета в Манчестър.

Етикети:,

Остави коментар