Няма втори шанс за първото впечатление

Още по темата

Всеки иска да се представи в най-добрата си светлина – да покаже най-доброто от себе си и да спечели другия. Притеснението качва адреналина, но не бива да допускате грешка, защото няма втори шанс за първо впечатление.

1. Изслушвайте – не бързайте да говорите и да разказвате всичко за себе си още на първата среща. Добре е все пак да има диалог. Когато адреналинът ни е „на макс”, е възможно да кажете нещо, което не е много съществено за този ранен етап на взаимоотношенията ви. Именно поради тази причина, не бързайте да говорите. Бъдете умерени, разказвайте, но и изслушвайте.

2. Не бъдете цинични – не псувайте, не обиждайте и не „хранете” с епитети дори неприятни и за другия хора. Бъдете по-умерени в изказванията си. И това е валидно не само за първа среща, а по принцип. Няма значение дали сте мъж или жена – псувните са грозни, от чиято и уста да излизат.

3. Умерено с грима – това може да ви изиграе лоша шега. Ако се размажете, не се „доизкусурявайте” на масата, а се почистете в тоалетната.

Същото се отнася и за парфюма – и при двата пола, не изливайте цялото шишенце върху себе си – идеята е да привлечете другия, а не да го накарате да седне на друга маса.

.

Етикети:, ,

Остави коментар