Дългото пътуване до работа качва килограмите

Още по темата

Ако пътувате над 15 км, за да стигнете до работа, вие със сигурност сте подложен на риск от проблеми с метаболизма и наднорменото тегло Изводът е на учени от университетите във Вашингтон и Сейнт Луис. И това е съвсем нормално, предвид многото време, което отделяте, докато стигнете до работа, а след това и да се приберете до вкъщи, заради което спортът все не се вмества в графика ви, а за сметка на това часовете, прекарани в статично и седнало положение пък се увеличават.

Изследването е проследило начина на живот при 4297 души, а параметрите, които са били замервани, включвали нивата на кръвната захар и холестерола плюс стойностите на кръвното налягане. Оказало се, че всички те били завишени при мъжете и жените, придвижващи се с кола до работа, а на всичко отгоре стресът, изтощението и безсънието също били с по-високи стойности в сравнение с тези, които ползват велосипед, за да преминат разстоянието от дома до работата.

В САЩ средното време за стигане до работното място е 25,1 минути, като 86% от американците карат кола до своята работа, а само пет процента ползват градски транспорт за същата цел.

Етикети:

Остави коментар