Веждите разкриват емоциите ни

Още по темата

За настроението на един човек може да съдите и по веждите. Те изглеждат на пръв поглед незначителна част от лицето, но независимо от това са отличителна черта на нашата индивидуалност. Веждите имат страхотна роля при невербалната комуникация – самостоятелно или съвместно с други лицеви движения, при промяна на ъгъла, височината, както и извивката.

Ако веждите се спуснат надолу и покрият очите до известна степен, особено с наведена глава, то това много често може да означава опит за измама или лъжа. Понижаването на веждите може също да означава и раздразнение.

Когато един човек е изненадан, той много често повдига веждите си. Това обикновено се случва, когато отворите широко очи, може би за да видите какво се случва. А когато зададете въпрос и повдигнете веждите си след това, то това е ясна покана за отговор. Повдигането само на едната вежда е нещо, което само някои хора могат да направят и много често означава „Сигурен ли си? ”.

Средно повдигнатите вежди с наклон навън и изпъване на челото, може да означава облекчение или да издават чувство на тревожност. Докато пък средното снижаване на веждите с наклон навътре може да означава, че човекът е ядосан или разочарован, а в някои случаи да говорят за силна концентрация.

Когато видим някой, който познаваме ние светкавично раздвижваме веждите си нагоре-надолу, като с това движение ние несъзнателно отправяме поздрав към човека срещу себе си. Интересното е, че това е често срещан сигнал при всички примати, включително горили и маймуни. Бързото повдигане на веждите нагоре-надолу може да е сигнал, който казва: „Ами какво ще кажеш за това тогава? ”

Етикети:

Остави коментар