Фън шуй почита 5 цветя

Още по темата

 

 

 

 

 

 

 

Магнолията е едно от петте почитани от фън шуй цветя.

 

Едва пет цветя – хризантема, лотос, магнолия, божур и орхидея, почита древната наука фън-шуй . Просто защото тези цветя са присъствали винаги в градините на императорите. Затова експертите по фън-шуй ги препоръчват и за използване в интериора на жилището. Според тях те спомагат за постигането на спокойствие и хармония, отвличат вниманието от външните проблеми и от дразнителите. Всяко от тези пет цветя има свое значение и смисъл.

Хризантемите са символ на радост и хармония. В стая, където спи жена, те влияят върху най-женствените й качества, а ако са разположени като свещ, картина или декорация върху тапет в стая, където спи мъж, те го превръщат в истински рицар. По същия начин действат хризантемите и ако са топнати във ваза или купичка с вода. Хризантемите са перфектните цветя за подобряване на отношенията между съпрузи.

Лотосът е цветето на медитацията. То предразполага човек към философско съзерцание на околния свят, както и на вътрешното му аз, помага му да намери необходимите отговори на най-трудните въпроси. Това цвете развива духовното в човека.

Божурът е символ на богатство, на любов и на взаимно уважение. Ако искате да оправите финансовото си състояние, посадете в двора си или на балкона си един божур. Когато той цъфне, финансите ви ще се стабилизират. Божурът помага и във вид на картина, свеж или украса върху спалното бельо.

Магнолията е символ на духовно пречистване. Човек, в чиято къща има магнолия, започва постепенно да става по-добър към другите, а и към самия себе си. Магнолията най-добре влияе, ако е във ваза или е във вид на картини върху стената, препоръчително на бял фон.

Орхидеята е символ на женствеността и творческото начало. Тя зарежда с мощен емоционален заряд, дарява с бодрост и креативни идеи, подтиква човек към активни действия. Ако трябва да постигнете бързо нещо, заобиколете се с орхидеи – живи цветя, картини или дори изображение върху екрана на монитора ви.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар