Свински черен дроб на скара

Още по темата

Нужни продукти:

  • 450 г пресен свински черен дроб
  • 50 г  бекон
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 15 мл зехтин
  • 1 лимон
  • черен пипер, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

1. Дробът се нарязва на „филийки” с дебелина около 1 см. От едната им страна се правят няколко плитки напречни разреза, а след това се намазват с горчица и се овкусяват с червен и черен пипер.

2. Беконът се реже на лентички, които се разпределят от едната страна на „филийката“ и се захлупват с другата – получава се джоб.

3. Опаковат се добре в алуминиево фолио и се пекат върху предварително загрята скара не повече от 7-8 минути за всяка страна.

4. Изпечените порции се посоляват (внимание – соли се накрая!), прибавя се дресингът от зехтин и лимонов сок.

Други показатели:

Белтъчини: 100

Въглехидрати: 11

Мазнини: 45

Етикети:

Остави коментар