Къде да срещнем подходящия

Още по темата

Намирането на подходящия човек не е лесна работа. Въпреки динамичния ни начин на живот на практика възможностите за запознанства не са повече от времето на бабите и прабабите ни, защото водим по-затворен живот.

Проучване доказва, че все пак остават няколко „проверени” места за завръзване на ново познанство. Ето къде си заслужава да го потърсим най-вече:

1. Сред приятели и познати – 92% от хората излизат с човек, с когото са се запознали чрез семейството или приятелите си, а 40% се женят за партньори от собствения си кръг. Този вариант е сравнително безопасен – отсява неподходящите типове и ви пести време за опознаване на партньора, тъй като и двамата споделяте едни и същи интереси. Ако разширите кръга от своите познати, шансовете ви ще се увеличат. Как да стане това:

•        Огледайте се около себе си и се запознайте със съседите си или с приятелите на ваша приятелка.

•        Бъдете активни, обаждайте се на хората, които харесвате.

•        Приемете поканата на приятелката си да отидете с нея на салса или пък заговорете мъжа, с когото всеки ден се засичате в парка например.

•        Мислете за всеки човек, с когото се запознавате, като за част от нова верига контакти.

2. На работното място – това също е едно от най-надеждните места да срещнете подходящ човек. Въпреки широко разпространеното мнение, че връзките в службата пораждат усложнения и лоша атмосфера, някои от най-сполучливите бракове са именно между колеги. Според изследвания около 80% от хората са ходили на среща с човек, с когото са се запознали чрез работата си.

Етикети:,

Остави коментар