Сънищата чертаят житейски стратегии

Сънищата чертаят житейски стратегии

Още по темата

Питали ли сте се някога защо насън мечтаете, летите, или сте преследвани? Прочетете, за да разберете защо и как този сън може да бъде важен за пробуждането ви в реалния живот.

Картини
Всяка вечер, докато човек спи, стотици изображения се възпроизвеждат чрез ума, под формата на сънища- но замисляли сте се някога какво се опитват да ви кажат? „Ние имаме две значения на думата сън, в нашия език“, казва Иън Уолъс, психолог, който се занимава със сънищата и е автор на „Топ 100 Сънища”. „Сънят може да бъде нашето нощно приключение или амбиция, която  се надяваме да постигнем в будно състояние. Те изглеждат доста различни на пръв поглед, но всъщност може да ги използваме, за да ни помогнат да реализираме нашите амбиции в ежедневието.” Сънуването е начин на подсъзнателното сортиране на трудности в живота ни. „Ние разглеждаме множество перспективи в нашия живот и се опитваме да изберем най-изгодната стратегия, която да преследваме“, добавя Уолъс.

5 цикъла на съня
Докато спим, минаваме през пет цикъла, като всеки един от тях си има свой собствен сън. „За да запомните съня си, трябва категорично да зададете това намерение, преди да си легнете“, казва Уолъс. Когато се събудите сутрин, не скачайте веднага от леглото, а полежете известно време, докато се върнат повече образи в съзнанието ви. Иън Уолъс разкрива това, което най-често срещаните сънища означават:
Шофиране извън контрол – Когато сънуваме превозно средство, ние обикновено си мечтаем за нашите собствени стремежи и амбиции в живота, така че ако шофирането е извън контрол, вие не следвате пътя, който всъщност искате.

Загубата на зъби – Ние показваме нашите зъби, когато се усмихваме, защото сме щастливи, или пък когато „ръмжим”, защото отстояваме нашата сила. Така че, ако сънуваме загуба на зъби, има нещо, което ни кара да губим нашата вяра и чувство за власт. Ако губим резци трябва да сме по-решителни в действителност.

Ходи ни се до тоалетната – Вие прекарвате времето си в грижи за нуждите на другите, вместо да се грижите за вашите собствени. В съня, ако няма стени или врати около тоалетната, това означава, че трябва да създадете някои лични граници в живота.

Етикети:, ,

Остави коментар