Подходящи храни според кръвната група

Подходящи храни според кръвната група

Още по темата

Съществуват четири кръвни групи: 0, А, В и АВ, като най-разпространена е 0. Кръвната ни група е в състояние да определи предразположението ни към болести като рак, диабет, склероза, както и да определи какъв е биохимичният състав на храносмилателната ни система.

Притежателите на кръвна група 0  са щастливците, които имат най-устойчивата храносмилателна система. Те се нуждаят от ежедневен прием на месо, плодове и зеленчуци. Недостатъкът на тази група е, че не може да смила добре въглехидратите, но за сметка на това благоприятства произвеждането на голямо количество солна киселина в стомаха, която позволява обработването на животински протеини. Хората от тази кръвна група са склонни да имат по-бавен метаболизъм.

Кръвна група А се характеризира с по-чувствителна храносмилателна система. При нея, трябва да се избягват животинските и млечни продукти, тъй като ниската стойност на солна киселина води до лошото усвояване на витамин В12. Основни храни в менюто на тези хора, трябва да са богатите на растителни протеини.

Хората с кръвна група В понасят еднакво добре почти всички храни с някои малки изключения като царевица, леща и фъстъци, тъй като предразполагат към качване на килограми. Доста добре се усвояват и млечните продукти, за разлика от другите групи.

Най-рядката кръвна група В комбинира най-доброто и най-лошото от кръвните групи А и В. Човек от тази група усвоява добре доматените лектини, за разлика от другите две групи. Подходящи са меса като агнешко, заешко и пуешко, а неблагоприятно въздействие могат да окажат пушените и сушени меса.

Етикети:,

Остави коментар