Модата по-важна за жените от секса

Още по темата

Е, поне с мода мисълта на жената е в пъти по-често ангажирана, докато мисълта за секс се вясва значително по-рядко. Знаете какво казва старата поговорка: мъжете мислят за секс средно 20 пъти на ден. Списание Sex Research вади резултати, които разбиват това твърдение: жените мислят за мода по 91 пъти на ден или 30 дни годишно, а това е повече, отколкото мъжете мислят за секс. Става дума не само когато дамите се обличат сутрин и доста се въртят пред огледалото и гардероба. През целия ден те не пропускат да се огледат в нечии слънчеви очила, във витрините, покрай които минават, да оценяват дрехите на колеги и непознати…

Експертът в областта на модата Марк Хейз коментира тези данни. „Макар цифрите да звучат фантастични и преувеличени, изглеждат напълно логични”, смята той. „За разлика отпреди 15-20 години, днес модата е станала част от начина ни на живот. Тя е разпространена навсякъде – на рекламните билбордове, в списанията, по телевизията и интернет. Освен това жените започнаха да се обличат по-добре и все повече се интересуват от най-новите тенденции.”

На участниците в анкетата е предложено да изчислят колко пъти са мислили за някоя дреха и аксесоар. Резултатите показват, че 10% от участващите жени на възраст от 18 до 25 години са мислили за дрехи повече, отколкото за каквото и да било друго. Въпреки очакванията, това не са обувки и чанти, а рокли.

Етикети:

Остави коментар