Стрийт денс – красиво и уникално

Още по темата

Ако сте виждали танцьори на стрийт денс, няма как да не ви е впечатлила играта им – красива и уникална. „Стрийт денс” не звучи непознато – той е повече от движение, интересен и активен… Произхожда от танците на американските черни младежи през 80-те. Той се изнася на улиците, откъдето и идва името му (street). Характеризира със специфични правила за участие, представление и състезание, с което се харесва от младежите в целия свят. Стрийт денс е важна част от хип-хоп културата и съчетава движения от стрийт джаза, модерния балет и брейка.

Макар и да не идва от гангстерските банди на чернокожи в Америка, стрийт денсът ти позволява не само да се докоснеш към тази култура, но и да откриеш себе си, да се освободиш и приобщиш към останалите. Движенията са разнообразни и изискват цялата ти отдаденост и чувство за освободеност. Често са насочени към земята, има много „пружинки“ в коленете. Изключително интересен и популярен е моментът с надиграването на танцьорите, когато всеки един показва своя трик в кръга от други танцьори и разкрива своята индивидуалност.

Изобщо в стрийт денса могат да се разказват цели истории с жесто-мимични движения. Някои наподобяват нокаут или сбиване, но също са част от танца. Освен че тийнейджърите могат да се изфукат с модерните движения и да станат популярни в училища и клубове, те се учат и на други емоции и добродетели. Защото танцът е най-честното изкуство. Той идва право от сърцето. И независимо от възраст и професия, ако имате желание не се колебайте да посетите някоя школа за стрийт денс. Ще откриете, че никога не е късно да станете част от изкуството на стрийт денса.

Етикети:

Остави коментар