С кремове срещу целулита

Още по темата

Целулитът, който през студеното време сме се опитвали да не забелязваме, сега вече се превръща в проблем. Все пак няма жена, на която да й е безразлично как ще изглежда по бански. „Успокояващото” е, че почти всяка трета жена страда от т. нар. портокалова кожа. Козметиката обаче предлага няколко крема за справяне с проблема. Проведено е проучване на 32 антицелулитни крема, съдържащи повече от 260 различни химични съставки. Предупреждаваме, че около 1/4 от тези съставки могат да причинят алергични реакции при някои хора.

Ретинолов

Проучване установи, че външният вид на кожата се подобрява след 6-месечно прилагане на крем, който съдържа 0,3% ретинол, върху засегнатата от целулит област. Според учените ретинолът стимулира кожните тъкани да създават по-дебела кожа, която да покрива по-добре „портокаловата“.

Съдържащи метилксантил
Някои проучвания показват подобряване на целулита при използването на кремове, съдържащи метилксантини, включително кофеин, аминофилин и теофилин. Степента на подобрение обаче все още е под въпрос, поради различие в резултатите от други изследвания. Смята се, че кремовете действат, разграждайки мазнините, но не е ясно в каква степен съставките проникват в кожата.
Билкови
Такива, съдържащи различни съставки като гинко билоба, сладка детелина и масло от вечерна иглика, също могат да помогнат за намаляване на целулита, оказвайки влияние върху кръвообращението. Това обаче не е доказано от научни изследвания.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар