Хималайската сол е предпочитана за добър тонус и здраве

Хималайската сол е предпочитана за добър тонус и здраве

Още по темата

Отдавна е доказано, че прекомерната злоупотреба със сол води до хипертония. Съставката й на натрий има способността да задържа вода в тялото, като по този начин елиминира калия, при което натоварва бъбреците и те трудно функционират. Рискът от развитието на сърдечно- съдови заболявания, диабет и туморни заболявания са налице. Мускулните клетки също се изпълват с вода, увеличавайки размерите си. Няма организъм който да живее без сол, защото тя влиза в състава на кръвта и лимфата и е основен фактор за много клетъчни процеси.

Без натрий

Липсата на натрий води до нарушаване на процесите на нервните импулси, както и на възпроизвеждане на инсулин в организма. Важният въпрос е, как организмът да си набави необходимото количество сол, без това да доведе до отрицателни действия за него? Едно от решенията е, употребата на хималайската кристална сол, защото тя се смята за най-чистата от вредни примеси, богата е на ценни минерали и енергия. Образувала се е в резултат на геоложки процеси преди около 250 милиона години. Хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка. Анализите показват, че енергията на кристалите е пропорционална на големината им. В състава на тази сол освен желязо, влиза сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в по-ниско количество, отколкото в обикновената сол, което със сигурност означава, че в организма не се задържа вода.

Бялото злато

Разтварянето на „бялото злато” във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което нейните елементи се възприемат лесно от човешкия организъм. А минералните соли във вид на йони изпълняват някои жизненоважни функции: осмотичното налягане в клетките е балансирано, колоидно състояние на цитозола е в норма, киселинно-алкалното равновесие е перфектно. Добиването на хималайската сол е прост – изкопава се, измива се и се суши на слънце. Много преди да бъде ясен биохимичният състав на солта, хората са я използвали и за лечение. Те били убедени, че хималайската сол съхранява енергията на слънцето.

1 коментар

Остави коментар