Къде да прекарате медения си месец

Още по темата

 

Няма да ви препоръчаме традиционните места – Париж и Венеция. И у нас има чудесни възможности. Вариантите са безброй, но ето няколко необичайни места, които ще удвоят удоволствието от медения месец.

1. Остров Хидензее, Германия

Това е мястото, на което да отидете с кошница храна на девствен остров в Балтийско море. Мястото не разполага с моторизиран транспорт, така че ще ви се наложи да се повозите на колело или файтон. Разходката сред дюните и дългите участъци с красив пясък, със сигурност ще ви накарат да се почувствате незабравимо. Направете си романтична вечеря на брега, докато гледате вълните.

2. Шелбърн, Вермонт

В това селце ще можете да спите във ферма на брега на езеро. Фермата е огромна, а гледката от нея ще ви плени завинаги. Отвъд това ще имате възможност да разгледате страхотните лозя и да опитате характерните за местността северни сортове вино. Ако държите, можете да отидете на някой по-елегантен ресторант, където да опитате специалитетите.

3. Остров Памаликан, Филипините

На това вълшебно местенце може да зарадвате половинката си с частен плаж. 5-километровата плажна ивица, широка 500 м. се намира в петзвезден курорт, разположен на острова. Той ви гарантира пълно уединение. Освен това ви предлага възможността да се гмуркате и да разгледате огромния коралов риф.

4. Bwindi Forest National Park, Уганда

В националния парк в Уганда ще се впуснете в истинско приключение, наречено сафари. Назъбените долини, драматични пейзажи и множеството маймуни със сигурност ще ви направят впечатление. Вечерите пък преминават около лагерни огньове, а нощите в палатки на открито. Не се страхувайте от спането на палатка, защото дори в средата на тропическата гора ще ви очаква легло с балдахин.

5. Кафаяте, Аржентина

Дегустирайте вино на фона на медено оцветените каньони в Кафаяте. Преспиването там обикновено е в някое местно ранчо, което ще ви почерпи с вино от лозята си. Красивият пустинен град ще ви предложи стари красиви сгради и тротоарни кафенета, осветени от свещи.

6. Аляска

В Аляска можете да си направите разходка с малък кораб и да разгледате спокойните заливи и красивата гледка. Природата в Аляска не ви обещава единствено студ, а и невероятни ледници, както и воали от облаци, окачени над заснежените планински върхове. Това, което със сигурност няма да пропуснете, са видрите и морските тюлени, които се разхождат необезпокоявано.

 Снимка: остров Памаликан, Филипините

Етикети:

Остави коментар