Съобразете тренировките с жегите

Още по темата

Кошмарно топлото време напоследък е сериозен фактор, с който трябва да се съобразим, когато тренираме. Изпълнението на физическите упражнения при висока температура води до рязко намаляване на тяхната ефективност. Бързо се появява умора, която снижава интензивността и продължителността на усилието.

Увеличаване на температурата на околната среда води до увеличаване на скоростта на изпотяване и респективно до дехидратация на организма. Това причинява намаляване на общия обем на циркулиращата кръв, увеличаване на нейния вискозитет и намаляване на сърдечната работоспособност.

Ако натоварването не се намали и не се възстановят резервите на течности в организма, продължаването на упражнението може да доведе до загуба на съзнанието.

Приемът на вода е задължителен по време на тренировки, за да избегнем един куп неприятни състояния, в които не искаме и не е желателно да изпадаме. Лято е, а топлото време спомага за по-бързото горене на излишните мазнини, стига да съобразим как да се възползваме от климатичните сезонни условия.

 

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар