Дали сте оригинални личи по копчетата за ръкавели

Още по темата

Малцина вече ги ползват, но те си остават синоним на стил и елегантност. Ръкавелите са една от малкото възможности да бъдем оригинални, когато сме облечени официално. Освен като основно „бижу” към строги костюми обаче, копчетата за ръкавели могат да се използват и като аксесоар с по-неофициални дрехи.

За разлика от повечето мъжки бижута, копчетата за ръкавели са се родили не заради практическа нужда, а като украшение. Това се е случило още през средновековието. Но едва през XIX век те стават популярни, защото тогава се появяват така наречените „френски маншети”. Те се отличават от останалите по това, че са двойни и се носят прегънати нагоре. Именно с този тип ризи започват да се носят копчета за ръкавели.

Дори да сте скептични към копчета за ръкавели, идва момент, в който попадате на нещо изключително – като тези на снимката. Те са позлатени и струват само $29,99, плюс още петнайсетина долара за доставка. Могат да бъдат и сребърни. Златни или сребърни, 100% ще грабнат очите и на мъже, и на жени.

Етикети:

Остави коментар