Жените завзеха тотално социалните мрежи

Още по темата

Социалните мрежи са тотално феминизирани, а жените доминират дигиталната „битка на половете“. Това поне това сочат числата от графика на „Диджитал Флаш Ню Йорк”:  броят на жените в трите водещи социални мрежи е много по-висок от този на мъжете. Представителките на слабия пол съставляват 64% от потребителите на Фейсбук, 58% от хората в Туитър и умопомрачителните 82% от клиентите на Пинтерест.

Техният брой е по-висок и при онлайн игрите, които някога бяха запазена марка на безделните мъже. Вземете за пример Зинга – социалната платформа, отговорна за създаването на редица хитови игри във Фейсбук. Според „Диджитал Флаш” „дамите на над 55 години прекарват повече време в онлайн игрите, отколкото мъжете на възраст между 15 и 24 и тези от 25 до 34 взети заедно“.

Гугъл Плюс обаче продължава да бъде мъжки бастион, както и сайтът ЛинкдИн. Най-голяма разлика в половете има порталът Редит, където близо 84% от хората са представители на силния пол.

В отговор на новините Натали Китроеф от „Ню Йорк Таймс“ отбеляза, че социалните медии действително са „бъкани“ с дами. Но побърза да изтъкне, че мъжете не са изгубили доминиращата си роля, тъй като именно те обръщат обстойно внимание на значимите теми като международните отношения и политиката.

Етикети:

Остави коментар