Жените все по-красиви, мъжете – не

Още по темата

Уникално откритие е направено от група финландски учени от Университета на Хелзинки, съобщава британският “Сънди Таймс”: красивите жени стават все по-красиви, а мъжете – не.

Красивата част от нежната половина на човечеството се радват и на повече деца. Красавиците раждат повече момченца, с което тенденцията за увеличаване на броя на красивите жени се засилва с всяко следващо поколение, твърдят финландските учени. Те обясняват феномена с факта, че красавиците имат повече кандидати и съответно по-големи шансове да създадат семейство. За прекрасната половина от човечеството най-важно при избора на спътник в живота не е външния му вид, а възможността да осигури добри условия за живот.

Това е добра новина за мъжете, които според същото изследване, не са еволюирали по посока разхубавяване през последните няколко хилядолетия. Все пак, четейки тази информация, имайте едно на ум. Проучването е направено в една от най-феминизираните страни в света, където през последните години позициите на мъжа са силно разклатени.

Етикети:

Остави коментар