Крайно време е за хидратация

Още по темата

Кожата на всички хора страда от вредните влияния на ветровете, студа и влагата. Жените обаче сме осезаемо по-чувствителни на тази тема. Постоянното вглеждане за наличие на миниатюрни бръчици, които предизвикват размисли на тема „остаряване”, е неизбежно. Затова и повечето от нас са склонни ежедневно да отделят от и без това ограниченото си време в името на красивата кожа.

На теория пролетта дойде, но слънцето още се колебае дали да се покаже в целия си блясък. Очакваме лятото, заредени с енергия за морски приключения. Дотогава имаме достатъчно време да поглезим изтощената си кожа и да я подготвим за новото предизвикателство на настъпващия сезон – почерняването и постоянното излагане на слънчеви лъчи. За да запази красотата си, кожата трябва да бъде добре хидратирана. В противен случай ще започне да се бели и напуква, а ефектът ще се превърне в дефект. Ето защо трябва да се погрижим за нея не утре, не през почивните дни, а при първа възможност.

Вярно е, че времето не може да бъде спряно. Прекомерната и постоянна употреба на гримове изтощава кожата, замърсеният въздух и стресът също оставят своите следи върху прекрасните ни лица и тела. Ала има една думичка, която играе огромна роля в забавянето на процесите на стареене: хидратация.

Хидратираната кожа определено изглежда по-млада, а несъвършенствата по нея не си личат. Мека и еластична, тя по-трудно „запаметява” мимиките, които са основни причинители на бръчките. Имайте предвид, че с възрастта расте и нуждата от хидратация. Процесите на стареене представляват точно това – намаляване на естествената влага в клетките. Грижата за кожата не се изчерпва с нанасянето на хидратиращ крем. Тя е по-скоро процес, по време на който трябва да бъдем предпазливи какви продукти употребяваме.

Целогодишната хидратация е важна стъпка в този процес. Независимо как и с какво почиствате своята кожа вие неминуемо елиминирате някои от важните й естествени овлажняващи съставки. Това обуславя необходимостта от използване на допълнителни продукти за постигане на оптимален хидробаланс.

Има два много важни фактора, когато говорим за хидратиране:

Време

Когато използвате овлажняващи продукти за лице и тяло, те обикновено се нанасят непосредствено след измиване или взимане на душ. Тяхната задача е да задържат поне минимално количество от водата, което овлажнява по естествен начин вашата кожа. За да „проработи” този ритуал за хидратация, трябва да нанасяте въпросните продукти до 3 минути, след като сте излезли от банята.

Качество

Това е един фактор, който за потребителите често остава неясен. Те не могат обективно да установят качеството на даден крем или лосион, съдейки само по рекламата или опаковката му. За целта трябва да са наясно как точно действа хидратиращият продукт – както казахме, той задържа влага в кожата. По тази причина важните съставки на кремовете и лосионите са естествените масла, глицеринът и всички останали вещества, които възвръщат кожния хидробаланс.

Чрез хидратацията ние набавяме на кожата си и необходимите минерали като например желязо, магнезий и калций. Агресивното влияние на околната среда пък може да бъде спряно, ако намерим начин да помогнем на клетките да се преборят сами с него. Затова е важно всяка вечер да почистваме старателно замърсяванията, а след това да подхраним и хидратираме. Само така кожата ще си почине през нощта и ще бъде готова за поредния стресиращ ден.

Етикети:,

Остави коментар