Дрехите издават тайните ни желания

Още по темата

Нали сте чували: „По дрехите посрещат” или „Дрехите правят човека.” Изглежда, че облеклото – особено на жените, помага да разберем какви са всъщност те.  Американската психоложка д-р Дженифър Баумгартнър казва, че дрехите ни показват на околните тайните желания, които крием. Когато жената показва прекалено бюста си, това е признак за глад за власт и желание за контрол, а бижутата върху дрехите са знак, че жената е несигурна и може да има финансови затруднения.

„Дрехите разкриват какво става вътре в нас. Мислите и чувствата ви са във вашия гардероб, просто трябва да ги потърсите“, казва д-р Баумгартнър. В своята книга 34-годишната специалистка, която работи и като моден консултант, описва типичните грешки, които жените допускат при купуването на дрехи.

Много дами попадат в капана на пазаруването само на дизайнерски марки, като носят дрехи за офис през цялото време или просто купуват прекалено много. Друг типичен проблем е придържането към един коловоз от гледна точка на модата, т.е. поддържането на един и същи външен вид в последните 5 г.

В същото време носенето на прекалено много бижута може да се възприеме като опит да кажем на другите, че сме богати, но в действителност имаме проблеми с парите. Жените, които закопчават всички копчета на блузата си, казват на ръководството, че „женствеността означава слабост, а не сила“, докато високите токчета може да покажат жената като не достатъчно интелигентна, но също така вдъхват доверие, тъй като правят носещата ги дама толкова висока, колкото колегите й мъже.

Ако пък често носите дънки и маратонки и ходите с неоформена коса, бъдете внимателни. Това може би означава, че „прекалено много се идентифицирате с майчинството и потискате други части от личността си, вероятно заради чувство на вина или изтощение“. Младо момиче, което избира къса пола, може би търси внимание, а по-възрастната жена изпитва трудности да приеме, че е пораснала.

Етикети:

Остави коментар