Най-скъпите кучета в света

Още по темата

Знаете ли, че елитните породи кучета струват колкото едно прилично златно бижу. Не ви се вярва?! Ето какво говорят цифрите:

1. Тибетският мастиф  (на снимката) – кутретата вървят от порядъка на $2200 до $7000, а китайски магнат от въгледобивната промишленост не се поколебал да заплати за любимеца си Big Splash рекордните $1.5 млн. Тибетските мастифи се отличават със спокоен и уравновесен характер и предпочитат откритите пространства. Теглото им може да достигне 100 кг.

2. Френският мастиф – за него ще трябва да спестите около $3000. За разлика от тибетските си събратя тези кучета са по-лесни за поддръжка, тъй като козината им е къса. Силните и самоуверени френски мастифи отдавна се считат за символ на статус и принадлежност към елита.

3. Уелско корги пембрук – това е вашата връзка с английската кралица. Заделете символичните $1000 и ще се сдобиете с брат на четириногия й любимец. Разбира се, кученцата от тази порода с доказано потекло могат да излязат и далеч по-скъпо.

4. Персийска хрътка (салуки) – струва около $2500. Това е една от най-старите породи в световната история – смята се, че първите представителите на „кучетата газели” са отглеждани в древен Египет. Салукито обикновено е високо около 60-70 см, и тежи 20-30 кг. Отличава се с дружелюбен нрав.

5. Чау-чау – за тези чаровници се плаща между $1000 и $8500, но отделни кученца с елитно родословие се продават и много по-скъпо. Името на породата идва от китайския и означва „космат лъв”. Чау.чау се отличават с необичайния си синьо-черен език и с приветливия си и кротък характер.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар