Пълнени червени чушки с ориз и гъби

Още по темата

 

Пълнените чушки – постни и с месо, са част от традиционната българска кухня. Ако прибавите и гъби, разликата ще е осезаема.

Необходими продукти: 10 чушки, 250 г ориз, 1 глава лук, 200 г нарязани печурки, корен от целина, 6 с. л. олио, 30 г стафиди и 30 г ядки (кедрови, бадеми, орехи), брашно, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

  1. Ситно нарязаният лук задушаваме в част от олиото.
  2. Прибавяме настърганата на едро целина и нарязаните гъби. След няколко минути добавяме и ориза. Посоляваме и заливаме с топла вода. Задушаваме на тих огън, докато оризът поомекне.
  3. Добавяме стафидите и орехите.
  4. Почистените чушки леко посоляваме и ги пълним с оризовата смес. Потапяме ги в брашно откъм отвора.
  5.  Нареждаме ги в тавичка, заливаме с топла вода, прибавяме останалото олио и печем във фурната.
Етикети:

Остави коментар