Слалом с ролери – нова градска дисциплина

Още по темата

Като нова градска спортна дисциплина се налага фрийстайл слаломът с ролери. Това означава човек на ролели да премине много бързо миниатюрните разстояния, оставени между пластмасовите джаджи, после да танцува между тях и да подскача, да кара назад и да демонстрира съчетания, каквито сте виждали само на ледената пързалка. В тази дисциплина отново става въпрос за главозамайващи спортни трикове. Но за да бъдат добри в нея, участниците не само трябва да притежават отлична техника и повратливост – екипировката също е от значение.

Във фрийстайл слалома първоначално са се използвали кънки, каквито всички сме карали като малки – с четири колелца, подредени по две в редичка. После обаче все повече навлизат ролерите и заради необходимостта от по-голяма маневреност в стила, при тях се налагат някои модификации.

Основата на кънката при слаломните каскади е много по-ниска, за по-голямо удобство на каращия. Самите ролери пък са значително по-тесни, а обувката е твърда и здрава, за да поддържа глезена стабилен.

Етикети:

Остави коментар