Приключението Хургада

Още по темата

Мястото е в Източен Египет, на крайбрежието на Червено море. Един ден в Хургада обаче няма да стигне, за да видите и усетите красотата му. Някога Хургада е била просто едно рибарско селце, което в момента се е превърнало в една от основните туристически дестинации на страната. Градът е разделен на две основни области: El Dahar, старата част от града, и Sekella, където тече модерният начин на живот.

Съчетанието на плаж, море и пустиня поднасят на туристите богата палитра от екстремни приключения, с които да превърнат почивката си в нещо повече от „обичайна лятна ваканция”. Несъмнено Хургада е мечта за всеки, който се вълнува гмуркане. И професионалистите, и аматьорите със сигурност ще намерят подходящо място за своето вълнуващо подводно изживяване. Тези, които досега не са се разхождали по дъното на морето, също ще останат доволни, тъй като уроци по гмуркане и шнорхелинг се предлагат почти навсякъде.

Ако пък не сте фенове на мокрите изживявания, то спокойно може да си наемете лодка, чиято долна част е от стъкло. С нея ще можете да разгледате кораловите рифове и водните им обитатели. След като се нарадвате на водата, може да се отдадете на доста по-горещи изживявания – в пустинята на камила, с АТВ или джип. Някои екскурзии в пустинята дори могат да продължат и с дни.

Островът Гифтън е един от най-красивите острови в околността. Би било пълна лудост да стигнете до Хургада и да пропуснете да видите красотите и ситния пясък на Гифтън, който е само на около час път с лодка от града. Мястото е част от Националния парк и скоро дадоха разрешение там да бъдат открити няколко барчета на плажа и ресторанти, предлагащи типични морски деликатеси.

 Снимка: Хотел Аlfleilawaleila в Хургада

Етикети:

Остави коментар