Как да си спестите проблемите около предстоящата екскурзия

Още по темата

Ваканцията предстои, а с нея и дълго чаканата и планирана екскурзия. Можем ли обаче да си спестим притеснения, свързани с финансите, неочакваните промени, непредвидимите проблеми.

1. Бюджетът.

Платете всичко предварително или бъдете сигурни, че сте отделили парите за хотели и настаняване.

2. Полетите.

Следете за намаления в цените на полетите и офертите за пътувания, но не отлагайте прекалено момента на запазване на билетите, защото може да поскъпнат прекалено много.

3. Хотелът.

Има няколко варианта за избор на настаняване в зависимост от желанията ви. Можете да предпочетете да резервирате хотел с ол инклузив и да не мислите за храненето. Отделно ще решите дали да се поглезите с нещо повече от бюфета или пък с масаж.

4. Забавления.

Някои предпочитат да наблегнат на опознаването на културата, а един от най-добрите начини за това е да вкусите от традиционната кухня. В такъв случай спестете пари от настаняването, резервирайки малка квартира или намерете начин да останете при местни жители. Плюсът от второто е, че те не само биха ви посочили къде да намерите по-добрите ресторанти, но и сами биха ви нагостили.

Съвет: пазете внимателно документите си за самоличност и парите/кредитните и дебитни карти. Дръжте ги отделно, за да можете при евентуална кражба на портфейла ви, да избегнете липсата поне на една от вещите ви.

Етикети:,

Остави коментар