Гардеробът – изобретение на американците

Още по темата

Гардеробът е изобретение на американците с цел по-добре да се използва жизненото пространство на апартаментите чрез създаване на нова система за съхранение на вещи от бита на домакинството.

Идеята се оказала успешна – новите мебели се оказали не само многофункционални и просторни, но което е не по-малко важно – достъпни. Всичкo гениално е просто. Гардеробът не прави изключение от това: обичайните за всички отварящи се врати не се различавали особено от вратите в пътническите автомобили, само че се получили по-декоративни и стилни; корпус, който може да се приспособи към интериора на всеки апартамент и успешно влиза във всяка ниша; и накрая, наличието на закачалки, плъзгащи се и падащите турникети, стелажи, чекмеджета и други, не по-малко полезни аксесоари. Това са може би и всичките компоненти.

„Кутии“ – именно такъв прякор получили на запад гардеробите – успели бързо да влязат в модата и дори се превърнали в обект на съвременното изкуство в интериора – обзавеждане на апартамента, мебели съчетаващи в себе си много напреднали технологии.

Каква е разликата между гардероба и обичайния шкаф?

1. Уникалният дизайн, съобразен с характеристиките на вашето помещение и на цялостното обзавеждане и дизайн. Въпреки че това не е новост в наши дни. По поръчка могат да бъдат изработени не само гардероба, но и всякакви други мебели.

2. Плъзгащи се врати. Икономията на пространство в този случай е налице.

3. Възможността да бъде използван като стена, в интериора на стаята от апартамента. В идеалния случай, когато гардеробите са мебели, които заемат цялото пространство между две срещуположни стени в стаята и между тавана и пода, ви трябват само плъзгащи се врати и някои елементи за подобряване на вътрешното пространство.

Съществуват различни видове гардероби, но те всички имат една обща черта – отварящите се врати. Те, от своя страна, биват три вида, първият от които е най-разпространен поради по-ниската си цена.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар