Откъде идва секс понятието „мисионерска поза”

Още по темата

Знаем какво представлява, но ето една любопитна история за произхода на името й. Ако може да се вярва на етнографа Бронислав Малиновски (1884-1942) изразът „мисионерска поза“ е употребен за първи път от жителите на тихоокеанския остров Тробрианд.

Първите европейски мисионери, които живели сред тези първобитни племена, били много шокирани от неортодоксалните сексуални пози, предпочитани от туземците. Моралните им устои били разтърсени от нещо не по-малко банално – първичните жени и мъже практикували онази поза, известна като „кучешка“. И мисионерите направили каквото било по силите им, за да въведат в правия път езичниците и да им обяснят, че единствено позицията лице в лице е приемлива за християните. Етнографът не споделя как точно са ги просвещавали.

Според други източници това наименование е разпространено от хипарите през 60-те години на ХХ век, за да изразят презрителното си отношение към презвитерианците и да узаконят правото на свободна любов.

Сред животните тази техника за възпроизводство е най-предпочитана от шимпанзетата и броненосците без връзка с християнството.

Освен това йезуитското й налагане като единствено позволена не е нещо, за което Христос е говорил. Единственото, което е казвал, когато тълпата тръгнала да линчува „съгрешилата“ жена, е било: „Който няма никакви грехове, нека хвърли първия камък.“ Идеята тръгва от мрачното средновековие, когато клерикалите обявили сексуалното удоволствие за работа на дявола, а жената била произведена в синоним на изкушението. И един вид при сексуалния акт, в който мъжът е затиснал жената отгоре с единствената цел да създаде потомство, символизира  „победа над изкушението“.

Когато хватката на средновековието била разхлабена, но общественото лицемерие все още е съществувало, куртизанките като едни хитруши, са се възползвали много добре от него. За да си отвоюват правото на свободно от съпружески задължения богато съществуване, са се учели да отиграват „подчинение“ и много добре са знаели, че най-лесният начин да се внуши подсъзнателно, е чрез мисионерска поза. Е, и чрез фелацио. Почти е било по „устав“ да го правят коленичили пред мъжа, за да удовлетворят първичните му потребности за секс и власт. За да поддържаш статута на свободна жена, дори и сега, първото условие е висок коефициент на интелигентност. Така че те са били наясно, че мисионерската поза е имала и достойноството, че не се вижда добре тялото на мъжа, което е важно, при положение че не е любимото ти тяло, и като бонус така се достига до еякулация най-бързо. Постулатът „времето е пари“ на тях им е бил ясен, далеч преди ерата на капитализма.

Днес мисионерската поза вероятно действа умилително на повечето хора, защото дава възможност в един и същи момент да изживееш животинската си страст и без пресилена акробатика, да задоволиш потребността си от нежност. А и този тип проникване е едно от най-удачните за зачеване. Освен това се оказа, че има около 40 вариации, което означава, че мисионерите не са чак такива задръстеняци.

Етикети:,

1 коментар

  • Търся момичета за реялна секс компания предлагам финансово възнаграждение от 312000 евро на вечер търси ме в Ценово област Русе на ул цар Калоян 1 казвам се Даниел Пламенов Дончев

Остави коментар