Някои митове, които пречат при диетите

Още по темата

От поредния понеделник започвате нова диета, но нямате достатъчно увереност в резултатите й предвид всички опити досега… Ще ви помогнем да преодолеете някои моменти, като разобличим основните митове, свързани с диетите.

1. Храната ви изкушава.

Не давайте несъществуващи сили на храната. Храната не може да ви накара да я изядете, шоколадът не ви принуждава да го погълнете целия. Вие сте способни да кажете „НЕ” на последното парче торта! Направете го, вярвайте във волята си.

2. Добра срещу лоша храна.

Убедени сте, че има добри и лоши храни, но грешите. Храната си е храна. Може да е мазна, солена, сладка, богата на фибри и протеини, и т.н. трябва да откриете баланса и да се убедите, че на организма ви не му липсва някое важно хранително вещество.

3. От години сте на диета.

Минавате на диета, защото се чувствате тежички, сваляте излишните килограми и отново започвате да се храните както преди. Това е рецепта за йо-йо ефект. След диетата е добре да започнете да се храните правилно.

4. Отслабвате само като ограничавате храненето.

Може и да си мислите, че като хапвате салати и ограничите сладкото ще се вталите, но не забравяйте, че трябва и да спортувате. Важно е да си изградите фитнес рутина, която да спазвате редовно.

5. Всички мазнини са лоши.

Някои мазнини са полезни. Ядките и семената съдържат здравословни масла, които не са пропускане. Разнообразявайте храненето си с различни полезни мазнини, за да получите максимална полза от тях.

6. Заменили сте газираните със сокове.

Ако смятате, че замяната на любимата газирана напитка със сок ще ви е от полза, помислете пак. Единствено прясно изцедените плодове без добавени захар и консерванти влизат в категорията „полезни”. Пийте повече вода, за да се хидратирате, и намалете алкохола.

 

Етикети:

Остави коментар