Какво е здравословна среда в офиса

Още по темата

Най-здравословно е, когато шефът и колегите ви са готини хора и не ви опъват нервите. Но това е в света на мечтаното. От реалните неща, които може да изберете или направите, за да създадете по-здравословна атмосфера на работното място, ви предлагаме следното:

1. Търсете естествена светлина

Тя защитава зрението и подобрява трудоспособността. Ако липсва достатъчно светлина в офиса, вариант е да излизате навън в почивките си, за да може организмът  да си набави необходимите количества витамин D.

2. Вземете си растение

Стайните растения намаляват стреса, въпреки че учените нямат идея защо точно. Затова една саксия в офиса винаги е добра идея. Ако обаче не сте любител градинар, по-добре не взимайте растение, което изисква специални грижи.

3. Запасете се със здравословни неща за хапване

Храненето често е проблем за заетите хора – времето не стига, а вариантите за здравословна храна обикновено са по-трудни от един хамбургер. Затова е добра идея да имате малко запаси в офиса. Сурови ядки и сушени плодове са добри варианти, защото дават енергия и са здравословни.

4. Редовно почивайте

Почивките много зависят от типа на работата и културата и правилата в офиса (не говорим за времето за изпушване на поредната цигара). При всички случаи обаче е важно да намирате време за редовни кратки почивки, защото това подобрява работоспособността.

5. Не седете през цялото време

Прекалено дългото време, прекарвано пред компютъра в седнало положение, води до неприятни последици за здравето. Затова използвайте всяка възможност да ставате и да се движите.

Етикети:

Остави коментар