Работата ви потиска? Не е само при вас

Още по темата

Ако не се чувствате добре на работното място, не губете самообладание, не сте сами. Близо една четвърт от всички служители по целия свят са депресирани, според скорошно проучване на 1200 работници от консултантска фирма за управление. Диагнозата се основава на участниците в проучването, които се идентифицират с пет или повече симптоми на депресия.

Нещо повече, в доклада се установи, че само 12 процента от работната сила се чувстват оптимисти.
Какво кара тази тенденция да се засилва? Натиск да се представят перфектно работещите, в съчетание с нестабилна икономика, твърдят експерти. Служителите са принудени да отговарят на по-висока и по-висока летва“, се казва в доклада.

В трудните икономически времена, хората са по-мотивирани от неувереността и чувството на страх да не се провалят, а не от желанието да се справят добре и да се гордеят с работата си. Лидерите трябва да внушат повече чувство на значимост на своите работници.
Жените на работното място отчитат по-ниски резултати спрямо самоувереността им и справянето със стресови ситуации, в сравнение с мъжете. Жените трябва да бъдат ангажирани и вдъхновени, за да изградят своята увереност и способност да се справят, се казва в доклада.

Етикети:,

Остави коментар