Какво да не забравяме, преди да излезем да тичаме

Още по темата

 

Принципът е колкото по-малко неща носите със себе си по време на тичане, толкова по-добре. И все пак не бива да забравяме, че през лятото е изключително важно да не тръгваме без:

1. Шапка

Тя ще ви защити от неприятното главоболие при слънчасване и ще предпази лицето ви от неравномерно изгаряне. Освен това тя ще придържа косата ви, така че тя няма да се вее пред вас и да влиза в очите ви. Най-стандартният и удобен модел шапка при тичане е такава с козирка, но ако сте по-смели и обичате да експериментирате, може да носите и друг вид шапки. На какъвто и модел да се спрете няма да сгрешите. Важното е просто да не пренебрегнете този задължителен аксесоар през лятото.

2. Слънчеви очила

Те предпазват очите от слънцето и предотвратяват опасността от слънчасване. Слънчевите очила имат още едно предимство, когато ги носите, докато тичате – те служат като щит срещу нахалните насекоми да попаднат случайно в очите ви.

Така че когато и да решите да тичате – дали ще е рано сутрин, когато слънцето още не се е показало или късно вечер, когато то залязва, този аксесоар е задължителен.

3. Слънцезащитен крем

Предполагаме, че това е едно от последните неща, които ще ви хрумнат да направите, преди да излезете да тичате. Истината е обаче, че слънцето е много силно и коварно.  Няма значение дали излизате да потичате за 15 минути или за 1 час – задължително преди това се намажете със слънцезащитен крем.

4. Спортен сутиен

Бързото тичане и поддържане на определено темпо могат да се окажат истинско мъчение, ако сте със супер стегнат сутиен. Тук е времето и мястото за спортния сутиен. Той е изключително удобен за носене и с него ще се чувствате много по-комфортно да тичате. Няма да ви стяга и тероризира допълнително, а като добавка и бюстът ви ще изглежда стегнат и повдигнат, докато спортувате.

5. MP 3 Player

Макар и това да не е задължително, винаги е хубаво, ако го имате под ръка. Заредете плеъра си с вашата любима музика или пък с парчета, които ви тонизират и няма да усетите как минава времето. Особено препоръчително е да си вземете плеъра, ако си нямате компания при тичането. Не за друго, а просто понякога човек се отегчава да бяга сам и да чува единствено собствените си мисли в главата. Добре подбраната музика ще ви настрои на правилната вълна и ще засили желанието ви да спортувате.

Етикети:,

Остави коментар