Минерален или традиционен грим

Още по темата

Знаете ли плюсовете и минусите на минералния и традиционния грим?  Първо малко информация за минералния грим: той е направен изцяло от минерали, открити в земната кора. Те се смачкват на фин прах и впоследствие се обработват. Минералният грим не съдържа изкуствени оцветители или консерванти. Той е най-чистата форма на козметични продукти, които се предлагат на пазара. За разлика от конвенционалния грим минералният не трябва да съдържа токсини и евтини съставки като талк, синтетични багрила и парабени.

Плюсове на традиционния грим: Продукти като фон дьо тена например се нанасят много по-лесно, има по-богат избор на цветове. Също така има продукти против стареене и акне.

Минуси на традиционния грим: В продуктите има консерванти, които могат да причинят дразнене на кожата. Течните продукти с вода задължително трябва да съдържат консервант, защото иначе лесно могат да се заразят с бактерии.

Плюсове на минералния грим: Съдържат изцяло натурални съставки и вероятността да предизвикат дразнене или алергия е много по-малка. Ако имате чувствителна кожа, той е точният избор за вас. Дерматолози го препоръчват за употреба след операции, лазерни и други козметични процедури. Колкото по-малко съставки има на етикета, толкова по-добре. Минералният грим дава пълно покритие и не запушва порите, така че е подходящ за кожа, предразположена към акне и екземи. Титановият диоксид и цинкът – двете основни съставки на минералния грим, имат противовъзпалително действие, което може да успокои чувствителната кожа.

Минуси на минералния грим: Няма толкова богат избор от продукти на пазара.

Етикети:,

Остави коментар