Асексуалността засяга 1% от населението

Още по темата

 

Хора без сексуално влечение винаги са съществували през вековете, но едва напоследък те открито и без свян започнаха да проповядват своята безполовост. Един процент от световното население е асексуално и въобще не изпитва привличане към другия (или същия) пол, показват данните от международно проучване. Масовата сексуализация на съвременното общество е отвратило много хора от плътските удоволствия. Индивидите, които са загърбили половото привличане са около 70 милиона души в световен мащаб.

Канадският професор Антъни Богерт от университета „Брок“ твърди в книга, която ще излезе следващия месец, че нарастващия брой асексуални личности могат да бъдат класирани в категорията на „четвъртата сексуална ориентация“. През 2004 година проф. Богерт анализирал въпросници, попълнени от 18 000 граждани на Великобритания относно тяхното сексуално привличане. Един процент от запитаните отговорили положително на въпроса „Аз не изпитвам сексуално привличане към никого“.

Трудът на Богерт „Да разберем асексуалността“ ще бъде публикуван следващия месец. В нея е изтъкнато, че някои от асексуалните хора имат нормално либидо, но не са привлечени полово от потенциални партньори. Те държат да изградят здрава емоционална връзка с тях, дори да имат деца, но ин витро, за да се избегне любовният контакт.

Етикети:

Остави коментар