Сексът – най-евтината тренировка за дамите

Още по темата

Жените приемат секса като евтин начин на тренировка. Това мнение се споделя от 76% от анкетираните в проведено наскоро изследване. Дамите дори след дълъг работен ден жените се съгласяват да правят секс, ако са убедени, че това ще им помогне да изгорят повече калории и да свалят килограми. Почти две трети от жените, които имат карта за фитнес клуб, са заявили, че с удоволствие биха предпочели секса и дори чистенето с прахосмукачка, ако са убедени, че ще изгорят същото количество калории, колкото ще стопят и при обикновена тренировка.

Според данните, цитирани в книгата „Елементарна сексдиета“ на Кери Маклоски, половин часа секс изгаря 150-250 калории, а в отделни случаи до 350 в зависимост от активността. Над 200 калории пък се горят при един час целувки. 
В подкрепа на подобна диета се обявиха дори холивудски звезди и представители на здравната система, подчертавайки нейните предимства (намаляване на теглото и на риска от сърдечен пристъп). 
Лекарите обясняват, че тайната се крие в ендорфините, които се отделят по време на оргазъм. Смята се, че те стимулират имунните клетки, които се борят със заболяванията, включително рака. А дори и с бръчките.

Етикети:

Остави коментар