Дами, за да е успешен бракът ви, не правете това

Още по темата

Колкото и да са различни жените, всички те допускат еднотипни грешки по време на съвместното живеене с любимия. Проблемът е, че при натрупването на такива грешки може да се стигне до раздяла. Затова четете внимателно!

1. Спрете да мислите, че винаги сте права и уважавайте и неговата позиция. Когато една жена настоява, че винаги има право над съпруга си, всъщност тя иска да го контролира. Това желание за надмощие във връзката рано или късно ще ѝ изиграе лоша шега.

2. Не поставяйте непрекъснато другите преди съпруга си. Истинска грешка е да поставяте вашите родители, приятели и дори децата си непрекъснато пред вашия съпруг. Това би била сериозна крачка (често непреднамерената) към изолация във вашия семеен живот. Ако предпочетете все по-често да прекарате свободното си време с други хора, вие постепенно ще се отчуждите съвсем.

3. Не очаквайте съпругът ви да ви бъде най-добрата приятелка. Повечето мъже и жени не само изглеждат различно, но също така имат различни начини на възприятие. Пример за това е необходимостта за разговор. Понякога жените затрупват с ненужна информация и глупави подробности мъжете си, а те се отегчават до смърт.

4. Не засрамвайте съпруга си. Не се дръжте с него заядливо и унизително пред другите. Никога не го прекъсвайте, когато сте в компания и не му довършвайте изреченията, дори да е непреднамерено. По този начин му демонстрирате, че не уважавате това, което той има да каже.

5. Спрете да очаквате, че съпругът ви ще се провали като баща си или като вашия баща. Много жени са подозрителни към мъжете си, защото техният собствен баща е изоставил майка им навремето. Тази несигурност може да отрови голяма част от съвместният живот, а неоснователните страхове буквално да откраднат радостта от брака.

6. Не карайте съпруга си да застава в отбранителна позиция. Не му натяквайте, че не го бива да намира хубави ресторанти, че не е добре ориентацията, че пак не е напазарувал необходимите неща от магазина, че не се е погрижил добре за децата и т.н. Една мъдра жена би го успокоила в такива ситуации и би го насърчила следващия път да се справи по-добре.

7. Никога не използвайте секса като сделка. Някои жени умишлено или неволно са склонни да обещават секс на мъжете си само ако те направят нещо за тях.

8. Спрете да му напомняте нещо, отново и отново. Не го карайте да се чувства виновни, че е разсеян за малките неща. Когато една съпруга постоянно напомня нещо на своя съпруг (да си пие хапчетата, да вземе дрехите от химическото чистене, да прибере детето от училище и т.н.), всъщност тя се държи повече като негова майка, отколкото като негова жена.

9. Уважавайте съпруга си дори да не печели колкото вас. Много жени уважават мъжете си само ако печели повече пари от тях самите. Това е много унизително и е много вероятно да тласнете мъжа си в чужди ръце, които го боготворят такъв, какъвто е и нямат проблеми с размера на заплатата му.

10. Спрете да поставяте домакинската работа пред съпруга си. Някои жени така се увличат в домакинската работа, че дори я поставят пред правенето на любов с мъжа си. Все пак той не се е оженил за чистачка. Представете си колко ще се раздразни, ако предпочетете да простирате, пред това да се позабавлявате с него в леглото.

Етикети:,

Остави коментар