Що е то акупресура

Що е то акупресура

Още по темата

Акупресурата, преведена на достъпен език, ще рече натискане на точки. Тя е дял от традиционната китайска медицина, като разчита, преди всичко, на жизнената енергия, която тече в нашето тяло през невидими канали. Освен всички други ползи, акупресурата спомага за по-доброто оросяване на кожата, като същевременно успокоява нервната система.

Когато решите да използвате тази практика, трябва да отделите достатъчно време. Никога не я правете набързо, така ефектът ще е нулев. Изключете всякаква техника и се концентрирайте. Стаята, в която ще работите, трябва да е добре проветрена, тъй като свежият въздух действа тонизиращо.

Предлагаме Ви да се запознаете с 3 от началните точки, с които може да започнете тренировки :

–          За облекчаване на спазматични болки- Точките се намират на един пръст разстояние нагоре от началото на веждите, горе-долу средната част на челото. Упражнява се средно силен натиск върху тях в продължение на 5 минути.

–          Срещу ПМС и отоци- Точката се намира точно на свода на стъпалото, на един пръст разстояние зад възглавничките. Притиска се леко 5-10 минути.

–          При задържане на вода в тялото, подуване- Точката се намира на един пръст разстояние над кокалчето от вътрешната страна на крака, точно по средата на глезена. Притискайте нежно 5-10 минути. 

Етикети:,

Остави коментар