Хора с различни професии с по-голям шанс за връзка

Още по темата

Чудите се дали сходните (или противоположни) професии между мъж и жена имат връзка с продължителността на връзката. Обикновено се предполага, че близките професионални интереси водят до сходство и в интересите в личен план. А какво става с фразата „Противоположностите се привличат“?

Ново изследване залага на теорията, че не е нужно да сте в един бранш, за да имате силна и трайна връзка, а точно обратното. Според сайта за eHarmony търсещите трайна връзка трябва да обръщат повече внимание на професията на евентуалния партньор, пише Daily Mail.

Анализ на двойките, които са се събрали, благодарение на него е установило, че най-съвместимите хора са с коренно противоположни професии. Мира Кирпенбаум, която е автор на книгата „Той ли е г-н Идеален“, твърди, че с колкото по-различни мъже се вижда една жена, толкова по-голямо привличане може да изпита към някой от тях.

Най-висока съвместимост има между следните професии:

лекар – учителка

безработен – фитнес треньорка

банкер – лекарка

пожарникар – учителка

Най-малка е съвместимостта между пенсионер и медицинска сестра или секретарка, между художник или лекар и студентка, пише още медията.

Етикети:

Остави коментар