Преяждането е враг на секса

Още по темата

Ако сте преяли, със сигурност сексуалното удоволствие ще ви е последен проблем. Как обаче това се съвместява със старата истина, че любовта на мъжа минава през стомаха? Отговорът е: дозата прави отровата.

Сексът и яденето доставят почти еднакво по сила удоволствие. Но докато сексът не може да замени нуждата от храна, то изобилието от храна с голям успех елиминира желанието за секс.

Според проучванията самотните жени компенсират неудовлетвореността си от липсата на секс с повече храна. Чувството за ситост заглушава желанието за любов, тъй като всички сили на организма отиват да обработват храната. От това, естествено се, напълнява, появяват се комплекси, жените не харесват фигурата си, а оттам и не желаят да я показват пред мъже и се получава един порочен кръг, в който остават вечно сами.

Но същата опасност, макар и с други мотиви, грози и омъжените. Жените вярват, че трябва да нахранят мъжа, за да ги обича още повече, затова приготвят вкусни и изобилни вечери, но резултатът е повече килограми и за двамата и по-малко секс. А знаем, че затлъстяването води до много и различни здравословни проблеми. Затова колкото и да не им се иска на мъжете, не ги прехранвайте. Все още в повечето семейства кухнята е женска територия и оттук следва, че борбата с преяждането отново трябва да я водят жените.

Етикети:

Остави коментар