Знаем ли правилните цветове за нас

Още по темата

В страха си да не сбъркат повечето жени през топлите месеци залагат на бялото, а през студените – на черното. Така обаче се лишават от цялата останала красота на дрехите. Защото придържането само към бяло-черната гама, макар и класика, издава скука и липса на въображение. Ще ви помогнем да изберете вашия цвят и да не допускате грешки във вашата визия.

Работата е в нюанса

Ако не се харесвате в определен тон зелено, това не означава, че трябва да сложите край на всичкозелено. Червенокосите жени със светла кожа например биха подчертали своята женственост с ментови тонове, докато изумруденото и по-наситено зелено би стояло чудесно на дамите с по-тъмен тен.

Райе-каре

Ако за горната част залагате на раиран десен, то панталонът или полата нека бъдат дюс= Ако за горната част залагате на раиран десен, то панталонът или полата нека бъдат дюс

Ваш стил, а не последен писък

Постарайте се да носите цветове, които ви отиват и харесвате, а не такива, включени в последните модни тенденции. Няма нужда да се обличате в най-ярките и крещящи тонове, за да направите впечатление. Ако пък сте от хората, които не обичат крайностите в цветовите решения – то придържането към пастелните багри няма да ви подведе.

Хоризонтално или вертикално

Райето може да е верен наш моден помощник, ако знаем как да го носим. Опитвайте се да подбирате дрехи на райе единствено в горната или долната част, за да не заприличате на затворник, извършил поредното модно престъпление. Така че раираното сако или блуза ще си пасне с панталон или пола, но само в един наситен цвят и обратно, ако панталонът е с райе, то нека горната композиция бъде в един десен.

Спасител в черно

Винаги се уповаваме на този най-тъмен цвят от спектъра, но всъщност черното не действа като универсално средство за вталяване на всеки силует. Докато при дадена телесна структура, то върши чудеса, за други тази максима изобщо няма да проработи. Кафявото също е сред подходящите примери за това как може оптично да изтъним пропорциите си. За брюнетките лешниково кафявото е точният вариант, а по-светлокосите няма да сбъркат, избирайки шоколадовите тонове.

Етикети:

Остави коментар