Не се отказвайте от спорта, дори резултатът да се бави

Още по темата

 

Полагате усърдно усилия да тренирате от известно време, за да стопите килограми, но видими резултати няма. Това, разбира се, би отчаяло всеки. Спокойно – състоянието е т. нар. плато. Просто трябва да си поставите нови цели. Най-страшно е да загубите мотивацията си и да спрете устрема към мечтите.

Пробвайте нови неща

За да излезете от „платото“, което понякога може да се явява и като „блато“, в което се затъва, е добре да пробвате нещо ново. Променете програмата, по която тренирате или хранителния си режим, а може и да се насочите към изцяло нов вид спорт, който да ви бъде интересен и да го практикувате с ентусиазъм.

Не се разсейвайте

Може би сте спрели да постигате желаните резултати, защото не се стараете достатъчно. Замислете се дали не се разсейвате прекалено много с разговори във фитнеса или по телефона или пък има нещо друго, което отвлича вниманието ви.

Не се вманиачавайте

Може би свалянето на определени килограми е ваша идея фикс, но не забравяйте, че все пак сме хора и не роботи и понякога тялото има нужда от почивка. Не се вманиачавайте в цифрите и не се качвайте на кантара по три пъти на ден с изгарящото желание той да ви покаже така желаните от вас числа. Те няма да се променят за няколко часа или няколко дена. Дайте си време да постигнете резултатите, които гоните и не очаквайте чудеса.

Ако все пак положението ви се струва отчайващо, потърсете помощта на професионален треньор или диетолог. Може би те ще имат правилните отговори на вашите въпроси и ще успокоят притесненията ви.

Етикети:
  • Категории:

Остави коментар